AKO NA: AKO ZVLÁDNUŤ VYPADÁVANIE VLASOV ..nie len počas menopauzy

Ženy s pribúdajúcim vekom sa čoraz častejšie stretávajú s vypadávaním vlasov . U žien k celému procesu navyše prispieva aj menopauza a s ňou spojené hormonálne zmeny v tele. Nižšia hladina estrogénu totiž podľa štúdií spôsobuje zmeny v rastovom cykle vlasu, kedy môže skracovať rastovú fázu, má aj prsty v ich slabnutí a vlasy sú tenšie, krehkejšie a lámavejšie. Rovnako ako vašu pleť môže suchosť stretnúť aj vlasy a pokožku hlavy spôsobenú zníženou tvorbou mazu.

Niektorí odborníci hovoria o takzvanej hormonálnej alopécii. Vlasy vtedy najčastejšie rednú v spánkovej oblasti. Regenerácia prebieha prirodzene, ale určite sa jej oplatí pomôcť. Počas menopauzy zaregistruje zvýšené padanie vlasov asi tretina žien.

Vypadávanie vlasov je chúlostivá záležitosť. Najmä pre ženské pohlavie to môže byť psychologická záťaž, pretože pre mnohé z nás je účes súčasťou osobnosti. Ak sa strata vlasov stane psychickým utrpením, nie je to pre vás koniec. Hormonálne vyvolané vypadávanie vlasov môže byť dočasnou záležitosťou v závislosti od toho, ako dlho podliehate hormonálnym zmenám.

Ak vás však nadmerné vypadávanie vlasov trápi, siahnite po správnej vlasovej kozmetike a naučte sa, ako sa o vlasy a vlasovú pokožku správne starať.

AKO NA: AKO ZVLÁDNUŤ VYPADÁVANIE VLASOV ..nie len počas menopauzy AKO NA: AKO ZVLÁDNUŤ VYPADÁVANIE VLASOV ..nie len počas menopauzy

Ako posilniť vlasy v období menopauzy?

🧎‍♀️Snažte sa maximálne znížiť stres, napríklad tým, že zaradíte pravidelný pohyb, ktorý vám zlepší kondíciu aj náladu (napr. Jógu).

🥦Už ste to počuli veľakrát, ale je to skutočne dôležité: vyvážená strava. Dostatok zeleniny, ovocia, minerálov, ako je železo, zinok alebo selén, spolu s esenciálnymi mastnými kyselinami urobia pre vaše vlasy veľa.

☀Správajte sa k svojim vlasom s maximálnou šetrnosťou. Možno už nezvládajú chemické ošetrenia tak dobre ako predtým a podobne to môžu mať aj s tepelnou úpravou. Myslite aj na ich ochranu pred slnkom a chlórom, ak radi plávate v bazénoch.

💇‍♀️Aktuálnemu stavu vlasov prispôsobte svoju bežnú starostlivosť.
Venujte pozornosť vlasovej pokožke.

👩‍🔬Pokiaľ máte pocit, že sú problémy výraznejšie a bežná starostlivosť si s nimi neporadí, nebojte sa navštíviť odborníka, ktorý vám pomôže nájsť vhodné riešenie.

V mojom kráľovstve Zuzana Medeková Royal Beauty sa teší obľube VLASOVÁ MEZOTERAPIA. Počuli ste už o nej?

Mezoterapia na vlasy. Efektívna kúra pôsobiaca na rast, pevnosť a hustotu vlasov. MD: komplexná formulácia Hair-Revit obsahuje vysokú koncentráciu kľúčových aminokyselín, vitamínov a minerálov potrebných na podporu rastu a ochrany vlasov, posilnenie folikulov a minimalizáciu vypadávania a rednutia vlasov.

Esenciálne účinné látky bojujú proti hlavným faktorom, ktoré sa vyskytujú vo vzhľade alopécie. MD: komplexný vlasový revit zvyšuje prísun krvi do vlasových folikulov, posilňuje štruktúru a hustotu vlasov, revitalizuje a vyživuje vlasovú pokožku, zabraňuje seboroickej dermatitíde, zabraňuje šediveniu vlasov a stimuluje zdravý rast vlasov s lepšou textúrou, kvalitou a prirodzenou žiarivosťou

Ako sa teda starať o padajúce vlasy? Máte vlasy stenčené, oslabené alebo padajúce? Je pravda, že vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Akú?


Nadmerné vypadávanie vlasov - čo vám môže pomôcť? Pomôcť prekrviť pokožku hlavy vám môže aj masáž. Účinok bude ešte lepší, keď zvolíte správnu vlasovú starostlivosť. Proti vypadávaniu vlasov a na stimuláciu vlasových folikulov výborne pôsobí

Ako sa teda starať o padajúce vlasy? Máte vlasy stenčené, oslabené alebo padajúce? Je pravda, že vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Akú?

1. Vhodné prípravky na umývanie vlasov:  V prvom rade je dôležité používať vhodné prípravky na umývanie vlasov. Minimálne 3x do týždňa by sme si mali umyť vlasy kvalitným posilňujúcim a stimulujúcim šampónom, ktorý by nemal obsahovať parabény, ani žiadne chemické látky.Veľmi dôležitá je pravidelnosť používania týchto prípravkov, nanášajú sa pomocou masáže na pokožku hlavy a 2 minúty sa nechajú pôsobiť, až potom sa opláchne šampón vodou. Tieto šampóny obsahujú spravidla množstvo vitamínov a minerálov.

👉Môj TIP: Pro Keratin Hair Complex Shampoo sa odporúča pre vlasy, ktoré vypadávajú, sú suché, poškodené, majú rozštiepené koncovky a sú bez lesku. Elixír (zložený až zo 6 aktívnych zložiek, t. j. extraktu z klíčkov hrachu, extraktu z listov pŕhľavy, hydrolyzovaného keratínu, extraktu z pupočníka ázijského, extraktu z čučoriedok a močoviny) predstavuje intenzívnu starostlivosť o Vaše vlasy.

2. Rastové séra a vlasové kúry:  Pri intenzívnejšom vypadávaní vlasov je nevyhnutné používať posilňujúce rastové séra na vlasy a vlasové kúry, ktoré sú koncentrovanejšie a možno aj účinnejšie ako šampóny. Tieto kúry na vlasy sú väčšinou balené na 3 mesiace, pretože až po troch mesiacoch sa zvyčajne prejavia prvé pozitívne zmeny na vlasoch. Niektoré sa používajú dennodenne, iné párkrát do týždňa.

Dôležité je pravidelne, podľa odporúčania výrobcu naniesť sérum na posilnenie rastu vlasov rovnomerne na pokožku hlavy a jemne votrieť do pokožky. Po aplikácii séra sa nesmú min. 2 hod. umyť vlasy, aby sérum preniklo dostatočne hlboko do pokožky.

3. Kondicionér a maska na vlasy: 
Po použití stimulujúceho posilňujúceho šampónu by sme mali použiť kondicionér na vlasy a párkrát do týždňa aj regeneráciu v podobe masky na vlasy. Masky sú úžasné v tom, že sú koncentrovanejšie, ako bežné prípravky a okamžite po aplikácii sú vlasy pevnejšie, žiarivejšie a lesklejšie.

👉Môj TIP: Pro Keratin Hair Complex Conditioner sa odporúča pre vlasy, ktoré vypadávajú, sú suché, poškodené, majú rozštiepené koncovky a sú bez lesku. Elixír (zložený z aktívnych zložiek: avokádový olej, extrakt z malín, extrakt z pupočníka ázijského, hydrolyzovaný keratín, panthenol a bambucké maslo) predstavuje intenzívnu starostlivosť pre Vaše vlasy.

4. Podstrihávanie končekov, menej farbenia a stylingu: 
Veľmi dôležité je aj pravidelné podstrihávanie končekov vlasov. Čomu by sme sa ale mali vyvarovať je časté farbenie a odfarbovanie vlasov, alebo žehlenie a kulmovanie. Prílišný styling – lak, gél, vlasom tiež neprospieva.

5. Spanie len so suchými vlasmi: 
Taktiež by sme nemali chodiť spávať s mokrými vlasmi, pretože vlasy sa nám potom lámu a spomaľuje sa rast. Mokré vlasy sa nesmú drhnúť uterákom, len jemne z nich vodu pooddávať, česať by sa mali suché, aby sme ich príliš nenamáhali.

6. Vitamíny a minerály: 
V neposlednom rade by ste nemali zabúdať na doplnenie vitamínov a minerálov zvnútra. Stratu vlasov ovplyvňuje predovšetkým nedostatok selénu, železa, zinku a vitamínu A. Aj tu je dôležitá dôslednosť a pravidelnosť užívania. Prvé výsledky sa objavia približne po troch mesiacoch.

👉Môj TIP: Výživový doplnok DUOLIFE Keratin Hair Complex obsahuje: guava ovocné pyré, malinovú ovocnú šťavu, extrakt z čiernej ryže a kvetu opuncie, extrakt z ovocia amla, organický extrakt z výhonkov hrachu, solubilizovaný keratín, extrakt z listov žihľavy, extrakt z hroznových jadierok, extrakt z prasličky roľnej . Silica obsiahnutá v prasličke pomáha udržiavať vlasy, nechty a pokožku v optimálnom stave.

V skupinke Ženy pre ŽENY sa odo mňa dozvieš

AKO ZVLÁDNUŤ VYPADÁVANIE VLASOV ..nie len počas menopauzy, téma ktorú riešia ženy počas obdobia MENOPAUZY alebo pred jej nástupom. Vek v ktorom nastupuje menopauza, sa môže líšiť od ženy k žene, ale zvyčajne sa pohybuje medzi 45. a 55. rokom života. Na veku menopauzy môžu mať vplyv genetické faktory, životný štýl a zdravotný stav ženy a toto všetko spolu budeme riešiť tu: