CELULITÍDA POČAS MENOPAUZY A AKO JU PORAZIŤ

Leto sa nám nezadržateľne blíži, a povedzme si, ktorú z nás netrápi celulitída a ochabnutá pokožka. Možno sa pýtate ako ju poraziť? Ako to teda je v období menopauzy?

Celulitída počas menopauzy môže byť častejšia vzhľadom na hormonálne zmeny, ktoré prechádza ženské telo v tomto období. Počas menopauzy hladiny estrogénu klesajú, čo môže mať vplyv na štruktúru kože a spôsobiť zvýšenú tvorbu celulitídy.

Kolagén hrá dôležitú úlohu pri udržiavaní elasticity a pevnosti kože. Počas starnutia dochádza k prirodzenému poklesu produkcie kolagénu, čo môže prispieť k vzniku celulitídy a ďalším kožným problémom.

Nedostatok kolagénu môže zhoršiť stav kože a spôsobiť, že
celulitída bude výraznejšia. Preto je dôležité mať vyváženú stravu, ktorá obsahuje potraviny bohaté na kolagén, ako sú ryby, mäso, vaječný bielok, ovocie a zelenina. Okrem toho sa môžete rozhodnúť pre doplnky kolagénu, ktoré môžu pomôcť udržiavať zdravú úroveň kolagénu v tele

Môj TIP : denne dopĺňať kolagén , ja fičím na tekutom ale aj práškovom Kolagéne od DuoLife , ktorý ešte dopĺňam o kapsľoví produkt určený pre naše kĺby a kosti

CELULITÍDA POČAS MENOPAUZY A AKO JU PORAZIŤ CELULITÍDA POČAS MENOPAUZY A AKO JU PORAZIŤ

Kolagén je veľký pomocník v boji proti celulitíde. Je však dôležité si uvedomiť, že prečo sa celulitída vyskytuje je zložitý proces a zahrňuje genetické faktory, životný štýl a ďalšie aspekty. Preto je dôležité vedieť, že aj keď doplnky kolagénu môžu byť užitočné, mali by sa kombinovať s ďalšími opatreniami na zlepšenie celkového zdravia pokožky a tela. Tieto zahŕňajú:

🏃‍♀️cvičenie
💦hydratáciu
🥦zdravú stravu
🧘‍♀️starostlivosti o telo

V mojom kráľovstve Zuzana Medeková Royal Beauty sa snažím mojim klientkam ušiť balíček starostlivosti o telo na mieru. Pre krásny vonkajší efekt je dôležité prepojenie aj s naším vnútrom a tu vieme nastaviť starostlivosť podľa individuálnej potreby.  

Medzi TOP telové ošetrenia , ktoré vedia zatočiť s celulitídou a to s okamžitým viditeľným efektom patria:

Prístrojová lymfodrenáž
Body Wraps
LPG endermologie
TriPollárna Rádiofrekvencia
Telové masáže klasické / lymfodrenáž
✅Maderoterapia

Mám ešte jeden TIP pre teba, vďaka ktorému môžeš rozhýbať LYMFU v domácom prostredí pomocou techniky suchého kartáčovania napr. od DUOLIFE Body Brush .

Je dokonalým doplnkom vášho rituálu starostlivosti! Kefa je nenahraditeľná v boji proti celulitíde, zarasteným chĺpkom či drsnej pokožke na zadku, rukách a lakťoch. Pravidelným čistením kefou bude vaša pokožka elastická a zlepší vašu pohodu.

Tzv. Suché kartáčovanie je technika, pri ktorej sa používa špeciálny kartáč na telo na jemné masážne pohyby cez suchú pokožku.

Táto technika má mnoho priaznivých účinkov vrátane stimulácie obehového systému, podpory lymfatického toku a exfoliácie odumretých kožných buniek. Pri pravidelnom používaní pomáha zlepšiť vzhľad kože, vrátane redukcie celulitídy.

Ako vykonávať suché kartáčovanie proti celulitíde :

👉 Vyberte si vhodný kartáč:
Vyberte si kartáč s jemnými a prírodnými štetinami. Môžete si vybrať kartáč s dlhou rukoväťou, aby ste dosiahli aj oblasti, ktoré sú ťažko dostupné.
👉Technika kartáčovania:
Začnite od spodnej časti tela a postupujte nahor. Použite jemné, kruhové pohyby a vyhnite sa prílišnému tlaku, aby ste nevyvolali podráždenie pokožky. Dôležité je dodržať smer toku lymfy.
👉 Použite na suchú pokožku:
Suché kartáčovanie sa vykonáva na suchú pokožku pred sprchovaním alebo kúpeľom. Doprajte si ho čo najčastejšie.
👉 Frekvencia:
Ideálne je vykonávať suché kartáčovanie denne alebo aspoň niekoľkokrát týždenne, aby sa dosiahli viditeľné výsledky. Ideálne zaradiť pred každým sprchovaním.
👉Trpezlivosť: Výsledky nemusia byť okamžité. Je potrebná trpezlivosť a pravidelnosť, aby sa dosiahli žiaduce zmeny.

Pamätajte, že suché kartáčovanie by malo byť iba súčasťou celkového prístupu k zdravému životnému štýlu, ktorý zahŕňa aj cvičenie, vyváženú stravu a dostatok hydratácie. Pred začatím akéhokoľvek nového cvičebného režimu je vždy dobré poradiť sa s lekárom, najmä ak máte zdravotné problémy alebo obavy.

No a na záver ešte jedna rada. Lymfatický systém nedokážeš rozhýbať pokiaľ sa nestaráš o pečeň, ľadviny a črevá.

👉Pečeň filtruje toxíny
👉Ľadviny regulujú vodu
👉Črevá odvádzajú odpad

Pokiaľ sú tieto orgány preťažené , spomaľuje sa lymfa, ukladajú sa tuky a v tele vznikajú zápaly.

Aké zmeny pociťujete na sebe počas menopauzy? Ako sa pasujete s celulitídou? S čím by ste potrebovali pomôcť?
Napíšte mi alebo sa nebojte opýtať.

V skupinke Ženy pre ŽENY sa odo mňa dozvieš

CELULITÍDA POČAS MENOPAUZY A AKO JU PORAZIŤ, téma ktorú riešia ženy počas obdobia MENOPAUZY alebo pred jej nástupom. Vek v ktorom nastupuje menopauza, sa môže líšiť od ženy k žene, ale zvyčajne sa pohybuje medzi 45. a 55. rokom života. Na veku menopauzy môžu mať vplyv genetické faktory, životný štýl a zdravotný stav ženy a toto všetko spolu budeme riešiť tu: