MENOPAUZA: AKO NA HYDRATÁCIU PLETI, KEĎ UŽ MÁM 50?

Čo by chcela zrelá žena vidieť, keď sa pozerá do zrkadla? Krásu, ženskosť, silu? Alebo možno všetky tieto vlastnosti spolu?

Krása má mnoho rozmerov, pričom jedným z nich ste Vy vo svojej osobe. Je len na Vás ako sa postaráte o vás, vašu pokožku a vašu krásu a aké produkty alebo procedúry si zvolíte.

Hydratácia je zásadná pre zdravie a pohodu pleti, a to bez ohľadu na vek. Počas menopauzy je práve suchosť pleti najčastejším problémom a objavuje sa bez ohľadu na ročné obdobie.

Hlavný rozdiel spočíva v starostlivosti, ktorú svojej pleti doprajete, type prípravku a pravidelnosti jeho používania.

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ V OBDOBÍ MENOPAUZY JE ZÁSADNÁ. 

Tentokrát je kožný maz žiaduci, len tak ďalej. Hormonálna nerovnováha v období menopauzy môže zhoršiť hydratáciu. S vekom sa tiež znižuje produkcia kožného mazu. Pokiaľ pozorujete, že je Vaša pleť mdlá, drsná a citlivejšia, je načase obmeniť svoju rutinu starostlivosti o pleť.

MENOPAUZA: AKO NA HYDRATÁCIU PLETI, KEĎ UŽ MÁM 50? MENOPAUZA: AKO NA HYDRATÁCIU PLETI, KEĎ UŽ MÁM 50?

Tu je niekoľko tipov, ktoré môžete každý deň urobiť pre podporu hydratácie pleti

✅ Dvakrát denne používajte jemné prípravky čistenia, ktoré ochránia kožnú bariéru. Pokúste sa vyhnúť horúcej vode.

✅ Aspoň dvakrát denne hydratujte tvár a telo.

✅  Zvoľte prípravky s obsahom ingrediencií, ktoré viažu vodu (napr. kyselina hyalurónová alebo glycerín).

✅ Drsná pleť so šupinkami vyžaduje aj pravidelnú exfoliáciu, pretože by inak nemusela vstrebať hydratačné zložky, ktoré na ňu nanášate. Základom je odstrániť odumreté bunky z vrchnej vrstvy kože. Peeling si môžete dopriať doma alebo staviť na profesionálne ošetrenie v podobe chemického peelingu či mikrodermabrázie, ktroré s obľubou využívajú aj klientky v mojom kráľovstve Zuzana Medeková Royal Beauty

✅ Vždy po exfoliácii používajte ochranné širokospektrálne opaľovacie prípravky. O najlepšom riešení pre Vás sa poraďte s Vašou kozmeztičkou alebo dermatológom .

✅ Žite zdravšie! Fajčenie, alkohol a nadmerné opaľovanie bez fotoprotekcie stav Vašej pleti zhoršujú a zapríčiňujú tiež jej vysušovanie.

✅ Počas dňa začnite používať hydratačnú hmlu alebo termálnu vodu v spreji a vyhýbajte sa priestorom so suchým vzduchom. Vďaka týmto vodám bude Vaša pleť hydratovaná!

✅ A nezabudnite ani na vyváženú stravu! Pite dostatočné množstvo vody, aby ste svojmu telu dodali hydratáciu. Do svojho jedálnička každý deň zahrňte produkty s vysokým obsahom vody a omega 3 mastných kyselín.

Ak to môžme zhrnúť , čo je najdôležitejšie

Hydratácia je jednoducho must. Záleží ale tiež na spôsobe prevedenia a tu je jednoducho vedieť správne vrstviť jednotlivé produkty, tak aby sme docielili ten správny efekt. 

Od kedy poznám prírodnú kozmetiku Duolife zamilovala som sa najmä do Kolagénovej kozmetiky. Tu je taký môj TYP na to ako by som vrstvila produkty počas menoupauzy. Všetko sú to moje Top obľúbené produkty, ktoré používam denne aj ja.

Správna starostlivosť si vyžaduje dôkladné povrchové čistenie pleti.

Rozhodne veľmi šetrený je Pro Aloe Face Cleansing Gel. Jemne čistiaci prípravok určený na starostlivosť o tvár,krk,dekolt. Obsahuje aloe vera a je obohatené o mnohé aktívne látky s ošetrovacími a doplnkovými účinkami, ako sú ochranná sila šťavy z listov aloe v kombinácii s 8 rastlinnými extraktmi z: pupočníka ázijského, prasličky roľnej, hamamelu virgínskeho, citróna, chmeľu, borovice, rozmarínu a šalvie spolu s vitamínom PP a betaínom ktoré majú blahodarný vplyv na našu pokožku. Po použití očistnej Pro Aloe Face Cleansing Gel je pleť čistá a žiarivá. Následne pleť tonizovať bezalkoholovou pleťovou vodu.
Ideálna starostlivosť je min. 1x do týždňa použiť šetrný peeling, ja odporúčam ENZYMATICKÝ.

Vrstvenie

Možno sa pýtate čo to je, a hovoríte si , že nemáte čas používať viac produktov . Je to veľmi dôležité a vždy začíname s produktami, ktoré obsahujú najmenšie molekuly, v preklade sú najredšie konzistenčne. 

Tu máme hneď viac možnosti ako základ by som volila Collagen Face Platinum je určený na pokožku, ktorá je viditeľne hydratovaná, napnutá, hladká, elastická a rozjasnená. Natívny kolagén je najcennejšou zložkou , ktorá stimuluje procesy obnovy, hĺbkovo regeneruje a spevňuje pokožku. Vďaka tomuto pôsobeniu znižuje viditeľnosť vrások a mimických liniek.na každodennú starostlivosť o pleť tváre, krku a dekoltu bez ohľadu na typ a vek pleti. 

Collagen Elixir Rose je špeciálna receptúra hydratovaného kolagénu s antioxidantmi. Je určený na intenzívnu protivráskovú a liftingovú starostlivosť o pokožku okolo očí, pier a krku – bez ohľadu na typ pleti.

Obohatiť pleť vieme aj Collagen Face Serum je ultraľahké sérum s vlastnosťami proti starnutiu. Prípravok pôsobí proti známkam starnutia pleti a napína a znižuje viditeľnosť jemných liniek a vrások.

A následne použijeme krém pri 50+ by som volila LAZIZAL® Face Lifting Cream je odborná starostlivosť s receptúrou inšpirovanou prírodou. Krém znižuje viditeľnosť vrások, zlepšuje pevnosť, pružnosť, hydratáciu a liftinguje.
Ak to ešte chceme "vytuniť " vzniká nám tu ešte priestor na úplne úžasne Lazizalové sérum. ktoré pomáhajú obnoviť krásu stratenú vekom.

No a rozhodne by sme nemali zabúdať na krém SPF.

Rozumiem , že sa Vám to môže zdať veľa produktov ale verte mi, že Vaša pleť sa Vám za to odvďačí. Rozhodne by som si nechala poradiť lebo u každej ženy to je individuálne. Vekom ako aj ročným obdobím treba vrstvenie produktov prispôsobovať momentálnemu stavu Vašej pokožky.

Vo všeobecnosti na zmiernenie suchosti pleti môžete urobiť nasledujúce

👉Používajte prípravky bez parfumu
👉Vyhnite sa horúcej vode
👉Pleť hydratujte aspoň 2-krát denne
👉Stavte na zdravý životný štýl

V skupinke Ženy pre ŽENY sa odo mňa dozvieš

MENOPAUZA: AKO NA HYDRATÁCIU PLETI, KEĎ UŽ MÁM 50? Téma ktorú riešia ženy počas obdobia MENOPAUZY alebo pred jej nástupom. Vek v ktorom nastupuje menopauza, sa môže líšiť od ženy k žene, ale zvyčajne sa pohybuje medzi 45. a 55. rokom života. Na veku menopauzy môžu mať vplyv genetické faktory, životný štýl a zdravotný stav ženy a toto všetko spolu budeme riešiť tu:

FB SKUPINA ŽENY PRE ŽENY