STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU A NECHTY POČAS MENOPAUZY: NÁŠ SPRIEVODCA KRÁSOU A POHODOU

Vstúpili ste do novej fázy svojho života, ktorá prináša nielen emocionálne a hormonálne zmeny, ale aj zmeny vo vašej pokožke a zdraví nechtov. Počas menopauzy môže citlivosť pokožky narásť a vaše nechty sa môžu stať krehkými a lámavými. Tu sú niektoré užitočné tipy, ako im venovať starostlivosť:

  • Jemná starostlivosť o pokožku rúk: Citlivá pokožka si vyžaduje šetrný prístup. Zvoľte čistiace produkty bez alkoholu a parfumov, ktoré by mohli dráždiť pokožku. Hydratujte pokožku krémami s jemnými zložkami, ako je napríklad hyaluronová kyselina a vitamínC
  • Podpora zdravia nechtov: Zdravé nechty sú odrazom vašej celkovej pohody. Zamerajte sa na vyváženú stravu bohatú na bielkoviny, vitamíny a minerály. Biotín, vitamín E a zinok sú obzvlášť dôležité pre pevné a zdravé nechty.
  • Nezabúdajte na peeling rúk a určite si doprajte aj pravidelné zábaly.

Nebojte sa zmeny! Menopauza môže byť novou príležitosťou objaviť novú úroveň starostlivosti o seba a svoje telo. S láskou a starostlivosťou môžete udržať svoju pleť a nechty krásne a zdravé aj v tejto novom životnom období.

STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU A NECHTY POČAS MENOPAUZY: NÁŠ SPRIEVODCA KRÁSOU A POHODOU STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU A NECHTY POČAS MENOPAUZY: NÁŠ SPRIEVODCA KRÁSOU A POHODOU

Vo FB skupinke Ženy pre ŽENY sa odo mňa dozvieš

STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU A NECHTY POČAS MENOPAUZY: NÁŠ SPRIEVODCA KRÁSOU A POHODOU, téma ktorú riešia ženy počas obdobia MENOPAUZY alebo pred jej nástupom. Vek v ktorom nastupuje menopauza, sa môže líšiť od ženy k žene, ale zvyčajne sa pohybuje medzi 45. a 55. rokom života. Na veku menopauzy môžu mať vplyv genetické faktory, životný štýl a zdravotný stav ženy a toto všetko spolu budeme riešiť tu: