ŽENA POČAS MENOPAUZY: ČO ROBIŤ ABY SME SA CÍTILI KRÁSNE, UVOĽNENÉ A PLNÉ ENERGIE? ...nie len počas menopauzy

Doprajte si čas na starostlivosť o seba, uvoľnite sa a načerpajte energiu.

Počas menopauzy si doprajte trochu extra starostlivosti a pozornosti. Zaslúžite si čas len pre seba, čas na relaxáciu a načerpanie energie. Napríklad dnes, ideálny deň kedy sa môžete venovať starostlivosti o telo, dušu a myseľ, bez záťaže starostí a povinností. Prečo si teda neužiť relaxačné ošetrenie tela a zároveň si vytvoriť denné rituály, ktoré vám pomôžu udržať sa v harmónii s vaším telom a mysľou?

ŽENA V MENOPAUZE: ČO ROBIŤ ABY SME SA CÍTILI KRÁSNE, UVOĽNENÉ A PLNÉ ENERGIE? ...nie len počas menopauzy ŽENA V MENOPAUZE: ČO ROBIŤ ABY SME SA CÍTILI KRÁSNE, UVOĽNENÉ A PLNÉ ENERGIE? ...nie len počas menopauzy

RELAXAČNÉ OŠETRENIE TELA A DENNÉ RITUÁLY

Relaxačné ošetrenia tela:

Aromaterapia alebo teplé kúpele s prídavkom esenciálnych olejov sú za mňa TOP Napustite si vaňu, pridajte si do nej voňavé olejčeky , zavrite oči a relaxujte. Využite tento čas naplno a doprajte svojej pleti regeneráciu v podobe masky vhodnej pre Váš typ pleti. Tieto metódy nielenže uvoľňujú napätie v svaloch, ale aj poskytujú duševnú relaxáciu a zlepšujú spánok.

Pravidelne ak sa dá si doprajte aj relaxačné ošetrenia tela ako napríklad masáž s lávovými kameňmi, čokoládovú či s teplými voňavými olejmi, telové relaxačné ošetrenie LPG endermologie, či Tripolárnu Radiofrakvenciu. Tieto ošetrenia nielenže uvoľnia vaše telo, ale aj vašu myseľ, čo vám pomôže zbaviť sa stresu a napätia. Nájdete ich aj mojom kráľovstve Zuzana Medeková Royal Beaut

Ranná meditácia a jogové cvičenie

Začnite deň s pokojom a harmóniou prostredníctvom ranných meditačných cvičení a jogy. Tieto aktivity vám pomôžu nastaviť pozitívnu náladu a pripraviť sa na pokojný a vyvážený deň. Vytvorte si denný rituál starostlivosti hydratácie pokožky s jemnými krémami a olejmi.

Tea time

Doprajte si čas na "tea time" každý deň, kedy si urobíte šálku obľúbeného bylinného či zeleného čaju a doprajete si chvíľu
k relaxácii a oddychu.
Môže to byť čaj, káva alebo váš obľúbený ovocný smoothie. Dôležité je vytvoriť si pokojnú atmosféru, kde sa môžete úplne uvoľniť. Táto malá prestávka môže byť ideálnym časom na zastavenie sa a sústredenie sa na prítomný okamih. Vychutnajte si ho vonku na terase ale v pohodlí svojho obľúbeného kresla doma zababušená teplou dekou napríklad s dobrou knižkou v ruke.

môj TIP: Ja som si obľúbila DETOX čaj od Duolife a popíjam ho každý deň, aj keď som v pracovnom zhone. Teplý dúšok tohto čaju pôsobí na mňa ako balzam pre dušu.

Čas v prírode

Prejdite sa v prírode a vychutnajte si čerstvý vzduch a krásu okolitej prírody. Príroda má liečivú silu a prechádzka v nej vám môže priniesť pokoj a harmóniu.

Kreatívny čas

Venujte sa svojim záľubám a kreatívnym aktivitám, ktoré vám robia radosť. Môže to byť maľovanie, kreslenie, písanie alebo výroba šperkov. Dôležité je robiť niečo, čo vás napĺňa a prináša vám radosť.

Denník vďačnosti

Každý večer si zoberte chvíľu na napísanie troch vecí, za ktoré ste vďační za tento deň. Tento jednoduchý rituál vám pomôže zamerať sa na pozitívne aspekty vášho života a udržiavať vnútornú harmóniu. Priznám sa , že sa stáva aj mne , že mám dni, kedy mám pocit že všetko je zlé a na „hovno“ . Poznáte to aj VY? No a práve tento čas je na to, aby ste sa zamysleli , za čo všetko môžeme byť vďačný a ako sa máme dobre napriek všetkému čo sa práve teraz okolo Vás deje. Mne to teda pomáha veľmi.

Spoločný čas s blízkymi

Nezabudnite venovať čas aj svojim blízkym. Spoločné aktivity s rodinou a priateľmi môžu byť zdrojom radosti a podpory, ktoré sú neoceniteľné počas menopauzy. Viem , žijeme veľmi uponáhľanú dobu , ale napriek tomu je nesmierne tento bod dôležitý. Zastaviť sa a vytrhnúť sa z kolotoča povinností a starostí , ktoré nás pohlcujú a venovať čas našim najbližším. Ten pocit , ktorý príde potom stojí za to. Už tento víkend , nezabudnite na naše mamičky a babičky. Zaslúžia si našu pozornosť a čas a to nie len počas sviatkov.

Starostlivosť o telo a myseľ a to nie len počas menopauzy je kľúčom k udržaniu zdravia a pohody. Nájdite si čas na relaxáciu a denné rituály, ktoré vám pomôžu cítiť sa dobre vo svojej pokožke a v pohode s vaším telom. 👉Urobte si deň určený len vám a užite si ho naplno! Doprajte si čas na starostlivosť o seba a načerpanie energie, aby ste sa cítili obnovené a osviežené.

Vo FB skupinke Ženy pre ŽENY sa odo mňa dozvieš

ŽENA V MENOPAUZE: ČO ROBIŤ ABY SME SA CÍTILI KRÁSNE, UVOĽNENÉ A PLNÉ ENERGIE, téma ktorú riešia ženy počas obdobia MENOPAUZY alebo pred jej nástupom. Vek v ktorom nastupuje menopauza, sa môže líšiť od ženy k žene, ale zvyčajne sa pohybuje medzi 45. a 55. rokom života. Na veku menopauzy môžu mať vplyv genetické faktory, životný štýl a zdravotný stav ženy a toto všetko spolu budeme riešiť tu: